måndag 27 juni 2011

Så får du perfekta ögonbrynÖgonbryn, en ganska svår
sak att få till precis så
som man vill ha dom. 

Helt klart. 

Det finns dock en del saker
man ska försöka tänka på 
och en del saker man bör
försöka undvika.

*
**


Brynen är förvånadsvärt betydande för utseendet och en sak du bör prioritera om du vill påverka din "look".

Vill du se yngre ut se då till att inte plocka dina ögonbryn så att de blir tunna, tjocka bryn ger ofta ansiktet ett yngre utseende. Den tjockaste delen av brynet ska gärna vara delen närmast näsan.
Vill du försöka ändra din ansiktsform eller hur ditt ansikte ser ut med hjälp av dina bryn rekommenderar jag mycket grundlig undersökning och förståelse eller hjälp av en professionell plockare. Att ändra på de förutsättningar vi är givna är oftast väldigt svårt och kan lätt ge en obalans till ansiktet.

Generellt är det bättre att plocka för lite än att plocka för mycket. Försök följa brynens vilja samtidigt som du formar dem.

Här är ett exempel med Keira:

 
till vänster är hennes riktiga bryn och till höger har de gjorts smalare bara för att visa på hur  brynen kan ändra ens utseende.
Smaken är som baken och vi är alla olika, på vissa kommer tunna, fina bryn att vara det bästa alternativet. Rent generellt gäller det att tjockare bryn ger ett yngre utseende.En enkel regel att försöka gå efter är att se till att brynen är som bredast och mest gedigna närmast näsan och tunnas av ut mot tinningen/yttre delen av ögat.
Ofta är den naturliga formen på dina bryn den som passar just dina ögon och ditt ansikte bäst. Det betyder inte alls att du inte kan plocka, underhålla och/eller forma om dina bryn om du vill - bara att du ska ska försöka utgå från den grundform som dina naturliga bryn har.
Din personliga ansiktsform.

Ett fyrkantigt ansikte balanseras lättare med lite tunnare bryn medan ett ovalt ansikte bör försöka balansera mitt emellan. Har du tydligt framträdande kindben eller känner att ditt ansikte känna "kantigt" på något sätt kan en mjukare böj i brynen muuka upp helhetsintrycket ordentligt.

Är ditt ansikte tydligt runt kan formen av tjocka fylliga bryn hjälpa till att balanser ansiktet. Ju rundare ansiktsform desto rejälare bryn är en förmån för ditt ansikte. Har du en mjukare, rundare form utan starka kindben eller kraftig käke, kan även starka vinklar i brynen hjälpa till att forma ansiktet.

Har du ett avlångt eller ovalt ansikte är mitt emellan var du försöka befinna dig. Det ovala eller långa ansiktet kan vinna mycket på att försöka hålla ganska raka bryn. Den rakare linjen kan hjälpa till att balansera ansiktet och ge en lite mjukare form till ansiktet.En viktig sak att eftersträva är ett mått av balans. Plockar du för mycket vid den inre delen av brynen förminkar man ögonen, gör så att de ser mindre ut och ger ett "over all" intryck förvåning.Försök att tänka på ögonbrynen efter den här bilden

   
närmast näsroten ska de vara tjockas/bredast och tunna av måttligt och försiktigt ut mot där dina bryn slutar.
Till sist, tänk på att dina ögonbryn ska vara syskon, inte tvillingar. 
Helt identiska bryn kommer sällan att se naturligt ut. Så, har du kanske
en högre böj på ditt vänstra ögonbryn? 
Acceptera det och sträva efter att forma dina bryn att matcha varandra,
inte spegla varandra.

Lycka till!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar