fredag 8 juli 2011

Gör din egen färgade dagkräm - lätt som en plätt!

 
Det finns många olika sätt att blanda till sin alldeles egna färgade dagkräm på, det blir billigare och passar ofta just din hud bättre,  jag kommer att skriva och tipsa om de som har fungerat bäst för mig.


En färgad dagkräm, eller en tinted moisturiser som det heter på engelska, är en lättare variant av foundation- inte en fuktkräm! Därför är det alltid lika viktigt att smörja in huden med en dagkräm innan du lägger din makeup med en färgad dagkräm som när du använder din vanliga foundation! Tänk på det, snälla. Många tänker att de inte behöver använda sin vanliga fuktkräm, men så är det verkligen inte..!


Personligen älskar jag att använda en färgad kräm när jag ska sminka mig till vardags, det ger ett mer naturligt resultat och går dessutom lite fortare att applicera.

Färgad dagkräm för normal/torr hud
Du behöver:
Dagkräm med solskydd som passar din hudtyp
Foundation som matchar din hudton eller en foundation
som är max en till två nyanser mörkare
(välj en vanlig flytande eller en mineralfoundation i puderform)


Blanda ca två tredjedelar kräm med en tredjedel foundation på handryggen. Om din foundation lite för mörk blandar du i extra dagkräm till dess att färgen börjar matcha din hudton. Färgen behöver inte vara helt identisk eftersom en färgad dagkräm inte är lika täckande som en foundation.g


Vill du blanda mer så att det räcker några dagar blandar du på samma sätt fast i en ren och torr behållare.
Små plastburkar eller pumpflaskor går att handla riktigt billigt på
bl a H&M och Åhléns. 

(flaskan och burkarna på bilderna kommer från Muji som säljs på Åhléns)

g
g

Färgad dagkräm för fet och/eller känslig hy
Du behöver:
Aloe Vera Gel (finns bl a att köpa i de flesta hälsokostaffärer)
Dagkräm med solskydd som passar din hudtyp
Foundation som matchar din hudton eller som är max en till två nyanser mörkare (välj en vanlig flytande eller en mineralfoundation i puderform)

Blanda lika delar, dvs en tredjedel gel, en tredjedel kräm och en tredjedel foundation, på samma sätt som med första krämen. Variera mängden foundation beroende på hur täckande du vill att resultatet ska bli.
Aloe Vera hjälper till att normalisera oljig hud samt verkar lugnande och återfuktade.
ö
ö
ö
ö


Många av de färgade dagkrämer som man kan köpa idag lovar att ge extra lyster åt din hud
eller kanske en gyllene bronzer glow -
det kan man också göra själv!

För en lystergivande kräm blanda lite mineral Finishing Veil (Glow) i din mix. Finishing Veils går att köpa från de flesta märken som säljer mineralmakeup, jag köper min från Tikei. Från deras sida kan man beställa en provburk för tio kronor och en sådan liten burk räcker ganska precis till att göra lysterdagkräm som räcker i två veckor.

Har du ingen sådan kan du testa att blanda i lite av dina vanliga bronzer.
För att få en bronzereffekt blandar du helt enkelt i lite av den bronzer som du brukar använda :) Du kan använda gel/mineralform eller så krossar du en bit av en bronzer i kakform eller varför inte en skimmrande ögonskugga som du är lite less på? Har den en vacker bonzig/kopparskimrande färg så fungerar det!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar