lördag 20 augusti 2011

Aktiv krigföring mot oren hud!

 
Den här blandningen löser upp fett och är fantastisk mot både elaka pormaskar som låtsas som om att de inte vet att de är oönskade såväl som uppkäftiga finnar som inte vet sin plats. 

Har du en ovanlig otrevlig finne som flyttat in helt oinbjuden kan du testa att applicera krigar-blandningen punktvis och låta verka över natten.


Receptet? 
Ja, självklart. Här kommer hemligheten till herravälde över ditt eget ansikte!


Blanda snabbt ihop bakpulver och vatten, har du väldigt torr hud kan du med fördel blanda i lite honung i mixen, bikarbonatet kommer att börja bubbla p.g.a kolsyreutvecklingen så fort det kommer i kontakt med vattnet så bli inte rädd, det är precis som det ska vara! Använd ca. 2-3 tsk bakpulver och blanda till en lagom fast konsistens och applicera sedan tunt på rengjord, torr hud. 
Låt verka tills det slutat bubbla och/eller har stelnat (och du ser ut som ett galet kakmonster gjort av uppsvällt bakpulver!) Blöt händerna i varmt-ljummet vatten och massera huden försiktigt med fingertopparna innan du sköljer av med masken med generösa mängder vatten. 
Var noga med att skölja bort alla spår av bakpulvret då det kan irritera huden annars. 
Allas hud är olika känslig så var uppmärksam på hur mixen känns på just dig. Det ska kännas att den verkar men tycker du att det gör ont ska du skölja bort den tidigare. Det är normalt att huden får en viss rodnad efteråt, den ska dock inte sitta i länge men det kan ändå vara bra att inte göra masken om du har tänkt gå utanför dörren kort efteråt :)

Vanligtvis så vänjer sig huden vid bakpulvret om den används regelbundet (2-3 gånger i veckan beroende på hur känslig hud du har) så det är troligt att du kommer att kunna låta blandningen verka längre med tiden.

Lycka till!
XOXO

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar