fredag 5 augusti 2011

The power of kallvatten ger magiskt skinande hår?


Vatten.
Det är många som sköljer håret i kallvatten eller använder iskallt vatten för att skölja ansiktet och det har sina anledningar. Det sägs bl.a. att kallt vatten kan hjälpa till att sluta ytskiten på hårstrån och ge håret ett glansigare utseendet. 
Det råder delade meningar om huruvida idén om att kallt vatten skulle stänga hårstrået och göra håret extra glansigt men enligt kändisfrisören Louis Licari är det en myt:
"Kallt vatten gör dig bara pigg och alert".
Det är fortfarande skönt att skölja med kallt vatten när det är varmt ute och något som kallt vatten verkligen gör är att verka kylande :)

Skölj i kallvatten om du tycker att det är skönt och dina hårprodukter fungerar bra med det, vill du ha varmare vatten så ändra efter din personliga preferens. Du kan variera varmare och kallare så länge vattnet inte är så varmt att det gör huden röd.

Kallvatten är inte bra till allt och man ska inte tro att bara för att riktigt varmt vatten kan verka uttorkande mot huden så ska man försöka att använda kalltvatten till allt. De flesta tvålar och rengöringskrämer behöver minst fingervarmt (ca 37 grader) vatten för att fungera som de ska och kunna rengöra huden. Är du väldigt sminkad och/eller smutsig kan lite varmare vatten till och med hjälpa till att rengöra ordentligt. 
Det viktiga är att återfukta huden efteråt, det gäller alltid när du tvättar huden, men är extra viktigt när du rengör mer på djupet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar